RM108.90 RM121.00
Combo Teme Abdullah : Siri Jalanan (4 Books)
Price RM108.90 RM121.00
Product SKU teme-jalanan
Brand Iman Publication
Availability Out Of Stock
Shipping Fee
Description

Available for single or combo purchase. Please choose at variation.

1. Arkitek Jalanan :

To be honest, aku bosan dah dengar orang cakap, “Belajarlah kerana Allah.”

Setiap kali aku mengadu down, setiap kali aku mengeluh nak give up...

Aku diam sajalah, acah-acah makan dalam. Yalah, orang picisan macam aku ni,

mana layak membantah ayat-ayat daripada budak-budak usrah.

Tapi sebenarnya kan…Aku tak pernah faham pun maksud ‘belajar kerana Allah’

 

2. Impian Jalanan :
Orang kata melukis tak boleh jadi kaya.

Tak boleh jadi jutawan.

Tak apa. Biar aku cuba. 

Impian Jalanan merupakan kesinambungan dari dua buku sebelumnya, Pelukis Jalanan dan Arkitek Jalanan. Ini kisah Teme selepas habis belajar dan telah bekerja sebagai pembantu arkitek di firma terkemuka di Kota London.

 

3. Pelukis Jalanan :
Diterbitkan : Januari 2016

"Jika diberi peluang berpatah balik masa, perbetulkan semuanya, mengelak kegagalan berlaku, dan hidup dengan selesa, aku akan memilih untuk tidak lakukannya. Kerana pengalaman inilah anugerah bernilai Allah kepada aku.”
[Teme Abdullah]

 

4. Signature Jalanan

"Aku faham perasaan yang kau cerita kat aku mula-mula tadi...

Rasa macam seakan-akan dilahirkan bodoh daripada orang lain.

Orang lain boleh score exam. Aku pulak tak boleh score. Dahlah lambat membaca. Huruf pun aku tertukar-tukar. Gagap pula tu...

Bila aku cerita kat orang, orang tak percaya sebab diorang tak lalui. Diorang ingat aku memang malas. Diorang ingat aku reka cerita dan kasi alasan. Padahal Allah saja tahu macam mana aku struggle nak jadi sama macam orang lain."

Reviews (0)
view all
back
0
0 reviews